Територіальне управління Держгірпромнагляду у Львівській області не отримувало документів на стадії підготовки угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська на Львівщині між державою Україна та компанією «Шеврон Юкрейн Б. В.» та не надавало погодження щодо використання ділянки Олеської нафтогазової площі, а також не погоджувало проведення гідравлічного розриву пласта.
nb20130401a1a
Про це йдеться у відповіді начальника Територіального управління Держгірпромнагляду у Львівській області Юрія Царика на звернення голови Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірини Сех, повідомляє прес-служба нардепа.

У своєму зверненні Ірина Сех, зокрема, просила надати інформацію, чи територіальне управління Держгірпромнагляду у Львівській області надавало погодження щодо ділянки Олеської нафтогазової площі, зокрема, щодо проведення гідравлічного розриву пласта, оскільки єдиним документом, який регламентує його здійснення в Україні, є «Правила безпеки в нафтогазодобувній промисловості України», а також чи розглядало управління проект угоди на відповідність «Правилам безпеки в нафтогазодобувній промисловості України».

Як йдеться у відповіді, територіальне управління не отримувало документів від зацікавлених сторін і відповідно не надавало погодження, зокрема на проведення гідророзриву пласта.

Фахівці обласного управління Держгірпромнагляду мають свої пропозиції до проекту угоди, зокрема вважають, що у додатку J документа необхідно навести вичерпний перелік встановлених правил, норм, стандартів ведення робіт, пов’язаних з користуванням надрами. Натомість у додатку J наведено лише приклади стандартів. Також в управлінні вважають, що угоду необхідно доповнити абзацом: «Оператор повинен отримати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки (вимога статті 21 Закону України «Про охорону праці»).

В угоді пропонують врахувати також, що оператор повинен забезпечити проведення експертизи обладнання і матеріалів закордонного виробництва на відповідність їх українським нормативно-правовим актам з охорони праці (вимоги Закону «Про охорону праці» та «Правил безпеки в нафтогазовидобувній промисловості України»).

Оставьте комментарий