Звіт провідної інституції з питань аудиту в Польщі попереджає, що за сьогоднішнього темпу країні знадобиться дванадцять років перш ніж вона належним чином оцінить потенціал сланцевого газу.
IMG
«Для того, щоб виконати це, було б бажано мати близько 200 свердловин», — йдеться у звіті Верховної служби аудиту (NIK).

Там наголосили, що в той час, як було видано 113 ліцензій, лише невелика частина території, яка перебуває під питанням, була досліджена.

В середньому компанії, що виграли ліцензії, встановлюють одну бурову платформу на рік, а інші ставлять на утримання, йдеться в звіті.

«Причиною для діяльності з низькою швидкістю є не лише економічна та фінансова ситуація, що змінюється, але і неналежна урядова діяльність», — вважають в службі.

Сьогодні отримання ліцензії займає в середньому 130 днів, в той час, як цей процес повинен тривати лише 30 днів.

Служба звинуватила міністерство екології в «ненадійності» та недостатній швидкості дій.

В звіті також йдеться про те, що аспекти правових рамок все ще мають бути уточнені – фактор, який не сприяє заохоченню інвесторів.

Мацєй Грабовсбкі, який замінив Марцина Королеця на посаді міністра екології Польщі минулого місяця, пообіцяв зробити розвідку сланцевого газу пріоритетом.

«За останні кілька років було пробурено 50 свердловин і, на мою думку, цей темп не є задовільним. Ми хочемо прискорити цю роботу», — зазначив він.

Оставьте комментарий