Розвідка та видобуток сланцевого газу може спровокувати інвестиційний бум у Великобританії, привабивши капіталовкладення обсягом до 33 млрд. фунтів ($ 55 млрд.), йдеться в звіті, опубілкованому британською лобістською групою UK Onshore Operators Group.
burova
Дослідження, здійснене EY (колишнім Ernst & Young) передбачає, що розвиток видобутку сланцевого газу у Великобританії може в перспективі призвести до витрат розміром 33 млрд фунтів, створення 64 000 нових робочих місць, розвитку відповідних навичок і можливостей постачань, що відповідає прогнозу Інституту директорів (the Institute of Directors), оприлюденому в травні 2013 року.

Документ «Готуємося до сланцевого газу Великобританії: ланцюг постачання, необхіні навички та можливості» був частково профінансований Департаментом бізнесу, інновацій та ремесел британського уряду.

Коментуючи дослідження, представник Shale Gas Europe Маркус Пепперелл (Marcus Pepperell) сказав: «Європа потребує інноваційних рішень для своїх зростаючих потреб в енергоносіях, аби залишатися конкурентоспроможною, стимулювати зростання економіки. Звітом закладено початки розуміння значних бізнес-можливостей, які може привнести до економіки Великобританії розвиток нетрадиційної газової промисловості».

Нагадаємо, що уряд Великобританії планує дозволити здійснювати фрекінг під приватними будинками, таким чином, аби подібні заходи не порушували основоположного права власності. Інші інфраструктурні види діяльності вже виведено з-під дії відповідного закону.

Ситуація в Україні стала сигналом для європейських політиків щодо політичних ризиків газових постачань з Росії, тоді як сланцевий бум в США довів можливість досягнення самодостатньості в газовій сфері.

Оставьте комментарий