Цей рік має бути найбільш активним для міжнародного буріння, навіть попри те, що інвестори показують менше зацікавленості в ризикованих підприємствах, заявив дослідник компанії Wood Mackenzie.
burova
Нафтові компанії планують пробурити близько 400 сланцевих свердловин в країнах поза межами Північної Америки, зокрема, найбільше в Аргентині, Китаї, Австралії цього року, за інформацією Wood Mackenzie.

Проте лише один з п’яти світових сланцевих регіонів може досягти успіху у видобутку значних обсягів нафти і газу поки країни від Китаю до Аргентини прагнуть наслідувати бум в США, заявив віце-президент компанії з досліджень розвідки Ендрю Летем.

«Ви чуєте, що люди говорять про багато різних басейнів, — сказав Летем. — Все це добре, проте це потенційно, і я був би здивований, якщо більш ніж один з п’яти регіонів, який розроблять, колись став комерційно значним у видобутку».

Компанія з енергетичних досліджень, що знаходиться в Х’юстоні, зазначила в звіті, що інвестори набагато менш зацікавлені в дорогих пошукових експедиціях в регіони та майданчиках з невизначеними результатами, наголошуючи натомість на добре розроблених родовищах, що окупаються набагато раніше, ніж інші.

«Ми думаємо, що цього року буде зміна в тактиці розвідування, коли галузь рухатиметься до більш цінних родовищ з вищим поверненням, — сказав Летем. — Вибуття не ключових активів створить ринок покупців та забезпечить широкі можливості».

Аргентина має 200 запланованих сланцевих свердловин на цей рік, Китай – 60, Авістрація – 25. Росія та Саудівська Аравія передбачають кожна по 20 сланцевих свердловин. В Польщі, як очікується, нафтові компанії пробурять цього року 12 свердловин, за інформацією Wood Mackenzie.

Оставьте комментарий